top of page
Search

איך אפשר לזהות אם המתבגר/ת שלי בדיכאון?

  • שחר גואל-שביט
  • Aug 4, 2017
  • 2 min read

Updated: Jul 4, 2024


מרגישים שמשהו עובר על הילד שלכם בזמן האחרון? זקוקים לעזרה ולא יודעים לאן לפנות? בואו ללמוד על דיכאון קליני (מג'ורי) ועל דרכי הטיפול בו.


דיכאון קליני, המכונה גם דיכאון מג'ורי, הוא מצב נפשי חמור המתאפיין בתחושת עייפות עמוקה, אובדן עניין ויכולת ליהנות מדברים, ובפגיעה משמעותית בתפקוד היומיומי. בגיל ההתבגרות, דיכאון קליני יכול לבוא לידי ביטוי בצורות שונות ולהשפיע בצורה ניכרת על ההתנהגות, המחשבות והרגשות של הנער או הנערה.


תסמינים אופייניים לדיכאון קליני כוללים תשישות, עצבות מתמשכת, חוסר עניין בפעילויות שבעבר היו מהנות, שינויים בתיאבון ובמשקל, קשיי שינה או עודף שינה, עייפות קיצונית, תחושת חוסר ערך או אשמה, קשיים בריכוז וקבלת החלטות, ובמקרים קיצוניים מחשבות אובדניות. בגיל ההתבגרות, התסמינים יכולים להיות מלווים בכעס מוגבר, עצבנות, נסיגה חברתית, וירידה בציונים בבית הספר.


השפעת הדיכאון על הבית והמשפחה יכולה להיות משמעותית. הורים עלולים לחוות תחושת חוסר אונים, דאגה ועומס רגשי, בעוד האחים עשויים לחוש בלבול או מתח. חשוב להבין שהנער או הנערה החווים דיכאון לא עושים את זה בכוונה, והם מרגישים פעמים רבות בידוד, חוסר תקווה, וריקנות. הם עלולים להימנע מלשתף את הסובבים אותם ברגשותיהם מתוך חשש לא להבינו או להעמיס על אחרים.


כדי לתמוך בילד או בילדה שלכם במצב זה, חשוב להבין כמה קריטית התמיכה הרגשית שלכם. וכן זה מקום שמאד לא פשוט להיות בו כהורה, במיוחד כשאתם דואגים ורוצים לעזור כל כך לילדכם. הדרך היעילה ביותר היא לנסות להיות שם בשבילם בצורה הכי כנה ומחבקת שאפשר. הם זקוקים לדעת שאתם כאן עבורם, שאתם אוהבים אותם ללא תנאים ושאתם רואים את הקושי שלהם ומתייחסים אליו ברצינות. יצירת סביבה בטוחה ולא שיפוטית היא מרכיב מרכזי בתמיכה בנערים ובנערות המתמודדים עם דיכאון. זה אומר לשמור על דלת פתוחה לשיחה, להקשיב להם ללא ביקורת או הטפת מוסר, ולהיות קשובים לשפת הגוף ולסימנים לא מילוליים של מצוקה. הם צריכים לדעת שאצלכם אפשר ואיתכם הם בטוחים לשתף גם את הדברים הכואבים והמפחידים ביותר, מבלי לחשוש מתגובה שלילית.


חשוב להעניק תחושת בטחון בכך שהם לא לבד במאבקם. הביעו להם כמה אתם מאמינים בהם וביכולת שלהם להתמודד, והזכירו להם שגם אם הם מרגישים אבודים כרגע, יש תמיד תקווה ויש פתרונות. תמיכה שלכם יכולה לבוא לידי ביטוי גם במחוות קטנות של דאגה ואכפתיות – חיבוק חם, מילות עידוד, ליווי לפגישה עם מטפל מקצועי או פשוט נוכחות שקטה ואוהבת.


עודדו אותם לבקש עזרה מקצועית בצורה עדינה ומכילה. חשוב להסביר להם שהפניה לעזרה היא לא סימן לחולשה, אלא להפך – זה צעד אמיץ ומשמעותי בתהליך ההחלמה. שתפו אותם בכך שטיפול מקצועי יכול להציע כלים ומשאבים שיסייעו להם להתמודד טוב יותר עם הדיכאון ולשפר את איכות חייהם.


דרכי טיפול והתמודדות עם דיכאון קליני כוללות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), אשר הוכח כיעיל במיוחד בטיפול בדיכאון. טיפול זה מתמקד בזיהוי ושינוי דפוסי מחשבה שליליים והתנהגויות לא מועילות, ובפיתוח מיומנויות להתמודדות עם מצבי לחץ. בנוסף, שילוב של תמיכה משפחתית ותרופות במידת הצורך יכול להוות כלי חשוב בהתמודדות עם הדיכאון.


אם אתם מזהים את התסמינים האלו אצל ילדכם, אל תהססו לפנות לעזרה מקצועית. טיפול מתאים יכול להביא לשיפור משמעותי באיכות החיים של הנער או הנערה ושל כל המשפחה.



יצירת קשר

050-8787450

 goelshavit@gmail.com

השאיר/י פרטים ואדאג לחזור אלייך בהקדם

שם *

מייל *

נושא

הודעה

Success! Message received.

© 2023 by Personal Life Coach. Proudly created with Wix.com

bottom of page